سقف عرشه فولادی

سقف عرشه فولادی

سقف عرشه فولادی

Blog Article

به‌گونه‌ای که بعد از اتصال میلگردها به عرشه‌های فولادی عملیات بتن‌ریزی انجام می‌شود این روش موجب می‌گردد بتن در سطح صافی قرار گیرد و هوا با سرعت بالایی از آن خارج گردد. 

البته لازم است اشاره کنیم که موار دیگری هم در ساخت و اجرای این نوع سقف ساختمانی وجود دارند که موجب کاهش مدت زمان اجرای آن می‌شوند؛ برای مثال چیزی به نام عملیات قالب‌بندی در اجرای سقف عرشه فولادی وجود ندارد چراکه در اجرای این نوع سقف ساختمانی از ورق‌های گالوانیزه ذوزنقه‌ای شکل بدون میلگرد استفاده می‌شود. از این‌رو هیچ‌ نیازی به انجام عملیات قالب‌بندی که وقت بسیار زیادی را از اجرا و اتمام پروژه ساختمانی هدر می‌کند نیست؛ درواقع ورق‌های گالوانیزه ذوزنقه‌ای شکل در اجرای این سقف ساختمانی به عنوان قالب مورد استفاده قرار می‌گیرند و جایگزینی برای اجرای عملیات قالب‌بندی هستند و همین عامل موجب افزایش سرعت اجرای سقف عرشه فولادی می‌شود؛ از طرفی سایر کارهای وقت‌گیر در اجرای این نوع سقف مانند عملیات کف‌سازی و پوکه‌ریزی انجام نمی‌شوند چراکه این سقف دارای بتن‌ریزی با سطح بسیار هموار و یکپارچه است از این‌رو نیازی به انجام کف‌سازی و پوکه‌ریزی نیست بنابراین عملیات ناز‌ک‌کاری به آسانی و با سرعت بالایی انجام می‌گیرد.

جاگذاری عرشه‌های فولادی: عرشه‌های فولادی دارای گیره‌های نر و ماده هستند به‌گونه‌ای که به راحتی می‌توان آن‌ها را در یکدیگر قرار داد و به راحتی بدون ترس از خطر سقوط بر روی آن‌ها رفت‌و‌آمد نیز کرد.

البته برای به حداکثر رساندن استحکام و حمایت از مصالح سقف، باید از نوع باریک‌تر این محصول هنگام ایجاد سقف بندی استفاده شود.

سه روش کلی برای طراحی سقف‌های متال دک یا عرشه فولادی وجود دارد که طراح پروژه یکی از آنها را با توجه به شرایط پروژه انتخاب می‌کند. توضیحات هر یک از این روش‌ها در زیر آمده است.

بنابراین برای اطلاع از مشخصات فنی مناسب با هر سازه ای باید به آیین نامه‌ها و دفترچه‌های راهنما مراجعه کرد. 

استفاده از این نوع سقف، کاهش بار مرده و در نتیجه کاهش هزینه را در بر خواهد داشت. علاوه بر آن کاهش بار مرده در افزایش ایمنی در برابر زلزله نیز موثر است.

۵. نصب پوشش زیرین: پوشش زیرین بر روی عرشه‌های فولادی نصب می‌شود. این پوشش معمولاً از سقف عرشه فولادی آکوستیک و آب‌بندی پلی‌استر تهیه می‌شود.

به طور کلی برای مقاوت در برابر حریق بر اساس فاصله دهانه آزاده دهانه ها و ضخامت بتن از میلگردهای موسوم به آتش پاد در سایزهای ۱۰ تا ۱۴ در داخل گامهای ورق عرشه به صورت طولی استفاده می گردد.

در روش فوق ورق فولادی ذوزنقه‌ای به‌عنوان المان کششی مقطع در نظر گرفته شده و مقطع حاصل به صورت مرکب (ترکیب بتن و فولاد) عمل می‌کند.

 در هنگام اجرای ورق های عرشه فولادی، از ورق هایی که دچار تغییر شکل های ماندگار شده اند برای اجرا خود داری کنید.

این نوع از مصالح، ضخامت نسبتاً بالایی داشته و در سقف‌ها کاربرد بیشتری دارد.

راهنمای جامع سقف عرشه فولادی در اسکلت فلزی از اجرا و جزئیات تا حداکثر دهانه و ضخات

 از دپو کردن مصالح قبل از اینکه مرحله گیرش بتن بر روی سقف انجام شود، جدا خودداری نمایید.

Report this page